Accions

SANT JORDI A CALDES DE MONTBUI

23 ABR 21

Aquest any el Sant Jordi, malgrat la pandèmia, s’ha pogut celebrar mínimament a Caldes de Montbui. Per això el Grup de Suport a Raül Romeva hi hem volgut participar posant-hi la nostra paradeta amb llibres del Raül, punts de llibre, roses i llaços grocs, samarretes, mascaretes amb el dibuix que fa servri el Raül per firmar… tot plegat per exigir la llibertat dels presos polítics.

LLIBERTAT PABLO HASEL

6 FEB 21


El Grup de suport a Raül Romeva ens hem sumat a la convocatòria per reclamar la llibertat de Pablo Hasel. La llibertat d’expressió és un dret i cap tribunal amb tuf de naftalina ens el podrà prendre. En un estat democràtic del segle XXI és inconcebible que un cantant sigui empresonat per les lletres de les seves cançons. Segons l’ONG Freemuse, una organització internacional que defensa la lliure expressió artística, l’Estat Espanyol és l’estat amb més artistes empresonats de tot el món! Per darrere d’Espanya hi ha “democràcies tan consolidades” con Iran i Turquia. Un motiu més per fugir-ne el més ràpid possible!


EN RAÜL CONVERSA AMB EN PEP GASPAR A INSTAGRAM LIVE

4 FEB 21

Guadint del tercer grau penitenciari, el Raül ha entrat de ple en campanya electoral. El dijous dia 4, a les 7 de la tarda, ha tingut una conversa telemàtica a través d’Instagram Live amb en Pep Gaspar, amic seu, regidor d’ERC durant gairebé 10 anys i membre del seu Grup de suport. Ha estat una conversa de 40 minuts que ha tingut dues fases. Una primera on han parlat de temes més personals, una conversa de vells amics de quan el Raül vivia a Caldes; i una segona fase on han parlat de qüestions més polítiques vinculades amb la campanya electoral.

A l’inici de la conversa en Pep li ha traslladat tot el suport i l’estima de la gent de Caldes: de les persones que estan vinculades a ERC, però també de moltes altres persones de diferents sensibilitats polítiques que el valoren i l’estimen, i molt especialment de tots els integrants del seu Grup de suport.

La conversa no ha pogut durar més de 40 minuts perquè malauradament el Raül ha hagut de marxar per tornar a dormir a la presó. El trecer grau no és cap privilegi. És un dret legal que els pertoca, i que tots sabem que no significa ser lliure. Per això la lluita continua!

Podeu recuperar la conversa a través d’aquest enllaç:


LA JUNTA ELECTORAL NO ENS FA CALLAR

1 FEB 21

Sembla ser que segons la Junta electoral la llibertat d’expressió queda anul·lada o, si més no, sota la seva tutela, durant la campanya lectoral. Es veu que els mitjans de comunicació públics no poden fer servir l’expressió “presos polítics o exiliats”. És a dir, segons ells, durant la campanya electoral els mitjans han de dir mentides per no poder dir el que realment són. I també segons la Junta electoral, la ciutadania no podem sortir al carrer a expressar el nostre suport als PRESOS POLÍTICS I EXILIATS (així, en majúscules perquè la Junta electoral ho vegi) i reclamar-ne la seva llibertat.

Com que nosaltres tenim molt clar que la llibertat d’expressió és un dret fonamental, aquestes togues amb biaix ideològic no ens faran callar. Per això el dilluns ens hem trobat al carrer amb totes les entitats independentistes de Caldes per continuar donant suport als presos polítics, els exiliats i a totes les persones represaliades.


RECOLLIDA DE SIGNATURES PER L’AMNISTIA

16 GEN 21

Hem compartit taula amb Òmnium Cultural per continuar recollint signatures per aconseguir l’Amnistia dels presos polítics, els exiliats i tots els represaliats. Hem aprofitat també per presentar una nova mascareta amb el dibuix del Raül.


 
MURAL PER LA LLIBERTAT A LA PLAÇA DE L’U D’OCTUBRE

14 NOV 20

El Grup de Suport , juntament amb les altres entitats que conformen Entitats per la Independència de Caldes de Montbui, col·labora en la pintada d’un mural a la plaça U d’octubre de Caldes en reivindicació dels drets i la voluntat del nostre poble que en aquesta data, ara fa tres anys, foren tan brutalment atacats. En aquest mural es fa també una pintada a favor de la llibertat del Raül Romeva i de l’absolució de la Xènia Garcia, ambdós calderins represaliats. Arribar a poder fer el mural ha estat un camí difícil i ple d’entrebancs per part dels estaments eclesiàstic i municipal.

422d1282-725b-4680-87b3-993d54856330


 
AMNISTIA I LLIBERTAT

4 OCT 20

El Grup de Suport s’adhereix a la campanya d’Amnistia i llibertat i du a terme una recollida de signatures durant tot el dia al Canaletes. Es prenen totes les mesures sanitàries al respecte. Gran afluència de gent mantenint la distància de seguretat!

ALL_Caldes


 
REIVINDIQUEM L’U D’OCTUBRE

1 OCT 20

El Grup de Suport a Raül Romeva , dins del grup Entitats per la Independència de Caldes de Montbui, organitza a la plaça U d’octubre de Caldes un acte recordatori i reivindicatiu de les llibertats del nostre poble. Hi ha parlaments de totes les entitats organitzadores i actuacions musicals. L’acte , amb totes les mesures d’espai, mascareta, gel hidroalcohòlic i d’altres exigides, ha estat un èxit malgrat les traves per part de l’ajuntament per dur-lo a terme.


 
UNA BICI PEL RAÜL

24 JUL 20

El Grup de Suport a Raül Romeva contribueix en la compra d’una nova bicicleta al Raül. La que tenia li fou robada de casa seva. Els amics de Free Romeva de Sant Cugat han tingut la iniciativa i han organitzat una trobada “sorpresa i espontània”a Sant Cugat, aprofitant un permís de la presó del Raül, per a fer-ne el lliurament. Hi han assistit membres del Grup de Suport de Caldes que hem aprofitat per fer-li una bona abraçada… amb la mascareta posada!


 
PANCARTA LLIBERTAT RAÜL

17 JUL 20

Reposició de la pancarta de l’avinguda de Josep Fontcuberta a l’edifici del Solé que ens ha estat novament robada.


 
EXPOSICIÓ “PRESOS POLÍTICS A L’ESPANYA CONEMPORÀNIA”

13 MAR 20 – 5 JUN 20

El Grup de Suport a Raül Romeva i el museu Thermalia organitzem l’exposició  “Presos polítics a l’Espanya contemporània” de Santiago Sierra i propietat de Tatxo Benet. Degut a la pandèmia de Covid-19 i el confinament obligat, la presentació i exposició prevista pel dia 13 s’ha hagut de suspendre.

El dia 5 de juny, el museu Thermalia torna a obrir les portes amb mesures antivirus. Tot i així la inauguració es fa de manera telemàtica.  Es fa a través del canal de Thermalia a Youtube. Parlen pel grup el Jordi Maspons i el Pep Gaspar. Hi participa també el senador i amic del Raül, Bernat Picornell. L’exposició es podrà veure a Thermalia fins el 25 de juny.

_DSF4704_DSF4600


 
“DES DEL BANC DELS ACUSATS”

6 MAR 20

Presentació del llibre del Raül “Des del banc dels acusats” a la Sala Cuines de Can Rius. La Laia Altaió, advocada del Raül i Diana riba, la seva esposa hi assisteixen i fan cadascuna una intervenció. Plena assistència de públic.

XARXES_1


 
VISITA A LLEDONERS

26 GEN 20

Membres del grup de suport fan una visita al Raül a Lledoners.


 
RECORDEM ELS PRESOS POLÍTICS A LA FIRA DE NADAL

31 NOV 19 – 1 DES 19

Participació amb una parada a la Fira de Nadal de Caldes de Montbui. Pancarta. Venda de llibres i altre material. S’ofereix a la gent uns arbres de Nadal de paper amb fulls de color i missatges que ens recorden els presos polítics que Free Romeva ens ha proporcionat. S’instal·la una taula on cadascú es pot fer el seu arbre.


 
AUTOINCULPACIÓ

16 NOV 19

Membres del Grup de Suport i d’altres entitats i persones a títol individual s’autoinculpen als Jutjats de Granollers pels fets de l’U d’Octubre. El jutge acabarà desestimant l’autoinculpació.

c05fa21c-c001-4f0b-919f-933f6ba5c327


 
X`ÈNIA LLIBERTAT!

25 OCT 19

El Grup de Suport participa a la jornada reivindicativa al Parc de l’Estació de Caldes de Montbui per demanar l’alliberament de la Xènia. Els diners que es recullen de la venda de productes nostres són lliurats a la seva família per fer front a les despeses.


 
CAPVUITADA DE LA FESTA MAJOR CALDES DE MONTBUI

19 OCT 19

Malgrat la pluja, posem una parada al passeig del Remei amb el material que tenim i pengem una pancarta al costat de la que recorda la detenció de la Xènia Garcia Riera, de Caldes, que ha estat detinguda i empresonada a Barcelona durant la vaga general del 18 d’octubre quan tornava d’una manifestació en contra de la sentència.


 
COMMEMORACIÓ DE L’U D’OCTUBRE

1 OCT 19

El Grup de Suport com a membre d’Entitats per la Independència participa en l’organització de l’acte en record dels fets de l’u d’octubre de 2017 que aquest grup ha dut a terme a Caldes de Montbui a la plaça U d’Octubre. Hi ha hagut parlaments i actuacions musicals de manera espontània i molt participativa.


 
VISITA A LLEDONERS

AGO 19

Membres del Grup de Suport fan una visita al Raül a la presó de Lledoners.


 
ESTELADA GEGANT DESPRÉS DE L’ESCALDÀRIUM

13  JUL 19

Entitats per la independència de Caldes de Montbui, grup al qual pertany el Grup de Suport a Raül Romeva, du a terme el desplegament de l’estelada gegant des del balcó de l’Ajuntament un cop acabada la festa de l’Escaldàrium. S’han fet reunions prèvies amb Diables, Ajuntament i empresa de seguretat per tal de garantir que es pugui fer sense perill. En tot moment es van seguir les consignes pel que fa a seguretat, localització i sincronització que se’ns va dir.

ESTELADA_ESCALDÀRIUM

Foto: Òmnium Cultural Vallès Oriental


 
EL PROCÉS A PUNTA DE BIC

15 – 25  MAIG 19

Exposició de “Bicman”, retrats dels presos polítics i exiliats fets amb bolígraf Bic per Jordi Magrià al local de Cooperativa 70. Inauguració, dia 17. Presentació de l’acte a càrrec de Jordi Maspons del Grup de Suport; intervenen, Oriol Falguera (activista per la independència) i Jordi Magrià, autor.

EXPO BICMAN


 
CONFERÈNCIA D’EN RAMÓN COTARELO

4  MAIG 19

Conferència a càrrec de Ramón Cotarelo al Centre, Ateneu Democràtic i Progressista. Presentació de l’acte a càrrec de Daniel López del Grup de Suport. Parlen Ramón Cotarelo i Pepe Beúnza.

CARTELL_COTARELO


 
PER SANT JORDI, “NO HI HA DRET” AL PARC

23 ABR 19

El Grup de Suport a Raül Romeva participem a la  Fira de la Diada de Sant Jordi a Caldes amb una parada dels llibres del Raül, roses grogues i altres materials reivindicatius i culturals.

Aquest any, al parc de l’Estació el Grup de Suport a Raül Romeva també hi instal·lem l’exposició No hi ha dret . Aquesta exposició, impulsada per Free Romeva, denuncia la vulneració de drets fonamentals a l’estat espanyol d’una manera clara, didàctica i contundent.

EXPO NO HI HA DRET_CARTELL


 
“L’AUTODETERMINACIÓ NO ÉS CAP DELICTE”, GRAN MANIFESTACIÓ A MADRID 

16 MAR 19

IMG_6339El Grup de Suport a Raül Romeva hem estat presents a la gran manifestació convocada el dia 16 de març a Madrid sota el lema “L’autodeterminació no és cap delicte”. Ens vam sumar a les més de 120.000 persones que vam tenyir de groc el Paseo del Prado per denunciar la farsa del judici i exigir l’alliberament dels presos polítics.

La manifestació ha estat reivindicativa i, alhora, festiva. S’hi ha reclamat el dret d’autodeterminació més enllà de l’independentisme català. Sectors d’altres indrets de l’estat han compartit la reivindicació d’aquest dret i la voluntat de superar el règim del 78.

El Grup de suport hi hem desplegat la pancarta amb el vers del Raül: Sumbís al temps. A part de veure una avinguda de Madrid plena d’estelades, també hem viscut un moment de molta potència simbòlica: cantar l’Estaca d’en Lluís Llach al voltant de la Cibeles tenyida de verd “Fairy”!


HEM CELEBRAT L’ANIVERSARI DEL RAÜL AMB ELL AL SUPREMO

12 MAR 19

El 12 de març és l’aniversari del Raül. Amb la voluntat de poder-lo felicitar personalment, en Pep i la Núria s’han desplaçat al Supremo de Madrid per assistir com a públic a una sessió del judici farsa i poder-s’hi apropar. Ha estat un viatge al segle XIX, en un edifici pompós i recarregat, però que ha permès poder fer una abraçada i donar suport al Raül dintre mateix de la gola del llop.

La felicitació ha estat també en nom de tot el Grup i se li ha regalat un exemplar del recull dels versots dels 25 anys del Ball de Diables de Caldes, i un llibre sobre la història de la Torre Marimon (on hi va viure en Raül els primers anys de s ser a Caldes).

IMG_6314


EL LLIBRE “ESPERANÇA I LLIBERTAT”, DE RAÜL ROMEVA, PRESENTAT A L’ATENEU CENTRE DEMOCRÀTIC DE CALDES DE MONTBUI

22 FEB 19

El divendres, 22 de febrer, a les 19 h, amb El Centre, Ateneu Democràtic i Progressista de Caldes de Montbui ple a vessar, hem presentat el llibre que en Raül ha escrit des de la presó: ESPERANÇA I LLIBERTAT. És un llibre intens, que combina l’experiència vital d’estar empresonat, amb reflexions personals i polítiques, alhora que és un recull de cites que fan reflexionar molt.

La presentació ha comptat amb la presència d’en Pepe Beúnza, primer objector de consciència polític, membre del Grup de suport, amic i referent d’en Raül i que, a més, surt citat en diverses ocasions en el transcurs del llibre. En Pepe ha explicat la seva experiència de quan va estar empresonat i els consells que li va donar al Raül abans d’entrar a la presó.

També hem comptat amb la presència de la Diana Riba, membre de l’Associació Catalana de Drets Civils i companya d’en Raül. La Diana ha parlat del llibre, de les vivències que ha tingut llegint-lo i també de la situació actual del Raül. Ha coincidit que durant la intervenció de la Diana ha rebut una trucada del Raül!

L’acte de presentació ha comptat amb dues sorpeses: els actors Sergi Cervera -actor que havia interpretat al Raül al Polònia- i Jordi Cadellans. Ells han llegit diferents fragments del llibre que s’havien seleccionat prèviament. Fragments que parlen de la cultura de pau i de l’humor en tot aquest procés.

Ha tancat l’acte l’Alcalde de Caldes, Jordi Solé, que ha posat de relleu la potència humana, política i intel·lectual del Raül, i ha parlat de com es viu des de diferents espais de la Unió Europea.


MANIFESTACIÓ A BARCELONA PER EXIGIR L’ALLIBERAMENT DELS PRESOS POLÍTICS: L’AUTODETERMINACIÓ NO ÉS DELICTE!

16 FEB 19

Aquest dissabte, 16 de febrer, 500.000 persones hem omplert la Gran Via de Barcelona per exigir l’alliberament dels presos polítics i el retorn dels exiliats sota el lema L’Autodeterminació no és delicte! El Grup de Suport a Raül Romeva no hi hem faltat. Hi hem anat amb la pancarta que vam estrenar al pla de Lledoners el passat novembre, amb un dels versos que en Raül va publicar a Caldes entre 1993 i 1995:

SUBMÍS AL TEMPS
Submís al temps
cerco un forat en l’espai
on poder viure
i estimar.
Allà escriuré versos
que diran: SÓC LLIURE!


ES CONSTITUEIX LA COORDINADORA D’ENTITATS PER LA INDEPENDÈNCIA DE CALDES

10 GEN 19

El dia 10 de gener s’ha constituït la Coordinadora d’Entitats per la Independència de Caldes amb l’objectiu de treballar en comú amb totes les iniciatives que surtin de qualsevol de les entitats que en formen part, que són: l’ANC-Caldes, Caldes Groga, CDR-Caldes, Òmnium i Grup de suport a Raül Romeva.


VISITEM EL RAÜL A LA PRESÓ

DES 17 – GEN 19

Entre el desembre de 2017 i el gener de 2019, diferents persones del Grup de suport hem anat a veure el Raül, tant a la presó d’Estremera, com a la presó de Lledoners. Des que ens vam constituir, un dels principals objectius que hem tingut, ha estat donar suport als familiars del Raül. I, entre d’altres, aquest suport s’ha materialitzat en més d’una ocasió en acompanyar als pares del Raül, el Jordi i la Montse, a la presó.


INCITADORS D’ODI I LLADRES

24 DES 18

El mes de novembre uns incitadors d’odi es van dedicar a retirar llaços grocs, estelades i pancartes dels carrers de Caldes. A part de vulnerar uns dels drets bàsics, com és la llibertat d’expressió, van cometre delictes, ja que molts dels símbols que van retirar, ho van fer de propietats privades. I això és, senzillament, robar.

Entre d’altres coses, van robar la pancarta que el Grup de Suport havíem penjat a la façana d’una propietat privada a la plaça de Lluís Companys. Per aquest motiu, durant la primera quinzena de desembre hem presentat una denúncia a la Comissaria del Mossos aportant com a prova, el vídeo que els mateixos delinqüents van penjar a les xarxes socials.

I com que la intolerènacia no ens fa callar ni abaixar el cap, el 24 de desembre hem tornat a penjar una altra pancarta al mateix lloc: Raül, et volem a casa!

IMG_5696


ESTELS PER LA LLIBERTAT

1 i 2 DES 18

El Grup de suport hem estat presents a la Fira de Nadal de Caldes de Montbui amb la iniciativa de FreeRomeva #ElMeuEstelPerLaLlibertat. Ha estat un èxit rotund i entre el dissabte i el diumenge hem fet centenars d’estels amb petits i grans per reivindicar la democràcia i la llibertat durant les festes de Nadal. Amb les fotos que es pengin a l’Instagram amb l’etiqueta #ElMeuEstelPerLaLlibertat es farà un fotomosaic per mostrar el nostre suport a tots els que no podran ser amb els seus aquest Nadal.
Entre tots farem que aquests estels brillin com mai!


CONCENTRACIÓ A LLEDONERS

25 NOV 18

El diumenge 25 de novembre, l’ANC de Caldes i el Grup de suport hem organitzat un autobús per sumar-nos a la concentració que cada diumenge es fa al costat de la presó de Lledoners per exegir la llibertat de les preses i els presos polítics.

Hi hem participat amb un petit parlament de presentació del Grup de suport a càrrec del seu portaveu, Pep Gaspar, i d’en Pepe Beúnza. S’hi ha explicat la vinculació del Raül amb Caldes i la seva participació activa en la vida social, política i cultural durant tots els anys que hi va viure.

Després del breu discurs, s’han fet sonar tres peces musicals vinculades amb el Raül i el municipi: un dels balls dels bastoners de Caldes, ja que el Raül hi havia ballat; dos fragments de l’Entrada de Ball de Caldes, que el Raül també havia ballat en el grup folklòric de gala; i una de les danses de l’Escaldàrium, la festa del foc i l’aigua organitzada fa 25 anys pel Ball de Diables de Caldes. Malgrat que el Raül no va arribar a formar part dels diables (quan es van fundar ell ja estava a Sarajevo), aquesta música està composta per un bon amic seu, en Ramon Solé.

A l’acte hi hem estrenat una pancarta singular amb un dels poemes que en Raül va publicar a Caldes entre 1993 i 1995:

SUBMÍS AL TEMPS
Submís al temps
cerco un forat en l’espai
on poder viure
i estimar.
Allà escriuré versos
que diran: SÓC LLIURE!


LA PRESÓ COM A EINA POLÍTICA

4 OCT 18

El 4 d’octubre, a Vilafranca del Penedès, s’ha organitzat una xerrada amb el títol “La presó com a eina política” amb la participació de la Diana, dona del Raül, i del Pepe Beúnza, de l’Institut Internacional per l’Acció Noviolenta i membre actiu del Grup de suport a Raül Romeva de Caldes de Montbui.

Ha estat un acte molt potent, ben conduït i d’una força impressionant. La vivència personal de la Diana, i l’experiència vital d’en Pepe, fa que sentir-los sigui tot un aprenentatge.

Moltes gràcies Diana i Pepe per la força que despreneu i la lluita incansbale que esteu fent!


RAÜL ROMEVA, MEDALLA D’HONOR DE LA VILA DE CALDES DE MONTBUI

29 SET 18

El 29 de setembre ha estat un dia carregat d’emocions. A les 8 del vespre, a la Sala de Plens de l’Ajuntament, s’ha celebrat l’acte institucional d’entrega de la Medalla d’Honor de la Vila de Caldes. L’acte ha comptat amb la presència de la Diana, companya del Raül, i de la Montse, la seva mare.

Davant d’una sala plena a vessar, la Regidora de Comunicació, Núria Carné, ha presentat l’acte i els ponents, i ha donat pas a la projecció d’un vídeo on es resumeix, d’una forma visual i emotiva, la trajectòria d’en Raül i les motivacions per les quals l’Ajuntament li ha concedit la Medalla de la Vila.

Tot seguit ha pres la paraula Pep Gaspar com a representant del Grup de suport, col·lectiu que va proposar a l’Ajuntament la idoneïtat de concedir-li algun tipus de reconeixement institucional.

PARLAMENT MEDALLA DE LA VILA

La següent intervenció ha estat a càrrec de l’H. Conseller Sr. Ernest Maragall, que entre altres coses, ha destacat la gran vàlua humana i política del Raül. També ha tingut unes paraules de suport i reconeixement a la Diana i a la Montse.

L’Aclade, Jordi Solé, ha entregat la insígnia de la Medalla de la Vila a la Diana, i també un guardó, que és una peça escultòrica d’Àngels Llop que vol ser una al·legoria a les Termes Romanes. Per la seva banda, el Conseller ha entregat un ram de flors a la Montse.

El parlament de l’Alcalde, contundent i emotiu, ha tancat l’acte institucional, que també ha comptat amb la presència del Delegat Territorial de la Generalitat, Sr. Juli Fernández, i de la Directora de Memòria Democràtica, Sra. Carme Garcia.

Aquí el podeu veure sencer:

Després de l’acte institucional, a la Sala Noble de Can Rius, el Grup de suport hem organitzat un sopar per celebrar la distinció del Raül. Ha estat un sopar entre familiars i amics. Un sopar per posar de manifest que som molts els que reconeixem, reivindiquem i estimem al Raül.

El sopar ha començat amb música a càrrec de l’Ester Vives, (amb una veu potentíssima!) acompanyada al piano per la Montse Pieres. El Cafè del Centre ens ha servit el sopar i a l’hora del cafè hem tingut la projecció d’una pila de fotos del Raül, moltes d’elles vinculades amb persones i entitats de Caldes, que ens ha preparat en Dani López. Després de la projecció, en Joan Moreno ha llegit una carta que hem escrit, des del Grup de suport, al Raül. En Pepe Beúnza ens ha fet la introducció i traducció d’un vídeo que ens ha fet arribar l’eurodiputat francès José Bové. Seguidament hem comptat amb una intervenció enregistrada del M.H. President de la Generalitat, Sr. Carles Puigdemont, que ha felicitat al poble de Caldes per la distinció que avui hem fet al Raül.

Els parlaments de la Diana i l’Alclade, Jordi Solé, han tancat el sopar. Cal dir, que el benefici obtingut en aquest sopar solidari -2.000€- aniran destinats a la caixa de solidaritat de l’ACDC.

(Fotos: Jordi Maspons)EL PLE DE L’AJUNTAMENT DE CALDES APROVA CONCEDIR LA MEDALLA D’HONOR DE LA VILA A EN RAÜL ROMEVA I RUEDA

10 SET 2018

El dilluns 10 de setembre, en vigílies de la Diada, l’Ajuntament de Caldes ha aprovat, en un ple extraordinari, la concessió de la Medalla d’Honor de la Vila de Caldes de Montbui a en Raül Romeva. Hi han votat a favor tots els regidors presents dels grups municipals d’ERC, Som Caldes i el PSC. El grup municipal del PDCAT ha excusat la seva presència per diferents motius, avançant però, que estan absolutament d’acord amb aquesta distinció. La regidora del PP i la d’UPC no hi han assistit ni han donat cap explicació de la seva absència.

És molt significatiu el vot favorable del grup socialista, ja que la posició d’ERC, Som Caldes i PDCAT era previsible. Aquest gest pensem que honora els dos regidors del PSC i des del Grup de Suport els hi volem agrair especialment. Pensem que han sabut fer la lectura correcta del punt aprovat, que destaca una llarga i digníssima trajectòria política i d’activisme per la pau i les llibertats d’en Raül, alhora que en denuncia la persecució política actual i el seu empresonament. També demostra que els anys que en Raül va viure a Caldes van servir per a deixar-hi una empremta d’amistat i reconeixement molt gran a persones de diferents ideologies.

IMG_4536

Òbviament volem agrair a l’Equip de Govern la bona acollida de la iniciativa que els vam presentar fa uns mesos. Els vam exposar la necessitat de distingir d’alguna manera la persona d’en Raül per la seva trajectòria i, sobretot, per l’altíssim preu que està pagant ell, i també la seva família (dona, fills, pares, germà, amics…). La proposta va ser molt ben rebuda i van estudiar la manera més efectiva de fer-ho, que s’ha traduït en la concessió d’aquesta Medalla d’Honor. Gràcies també a la resta de regidors i regidores que hi han votat a favor.

Al final del ple, tres membres del Grup de suport han pogut intervenir per expressar el seu agraïment. Pep Gaspar ha fet referència a la injustícia que suposa que una persona de pau com en Raül estigui a la presó acusat de “violent”; injustícia que encara és més greu si pensem en la seva dona i els seus pares, però especialment la seva filla i el seu fill. Ha acabat la seva intervenció transmetent un missatge de la seva dona Diana amb un “gràcies per cuidar-lo”. Marta Barceló també ha intervingut per explicar com ho estan vivint els seus pares i la feina de suport que estem fent des del Grup. I, per acabar, en Pepe Beúnza ens ha explicat la recent visita que li ha fet a la presó de Lledoners, de com l’ha trobat, de la seva fortalesa convençut que estant a dintre a la presó és la feina que els toca fer en aquests moments. 

IMG_4537

Estem molt orgullosos que la Vila de Caldes honori a una persona com en Raül. Estem convençudíssims que aquest gest fa que el nostre poble hagi pujat un graó en dignitat.

L’acte d’entrega de la Medalla de la Vila es farà el proper dissabte 29 de setembre. A les 20 h, a la Sala de Plens hi haurà l’acte institucional d’entrega de la Medalla d’Honor organitzat per l’Ajuntament. A partir de les 21 h, a la Sala Noble de Can Rius, el Grup de Suport us convidem a venir a sopar per celebrar-ho. No és fàcil acceptar que estigui segrestat en una presó, però ell mateix ens demana que no els plorem, sinó que els reivindiquem. Per tant, trobem-nos per sopar i reivindiquem a tots els presos i preses, i també a tots els exiliats.

Per qüestions d’espai, l’aforament serà limitat. El preu del tiquet és de 30 € i part dels diners aniran destinats a la Caixa de Solidaritat de l’ACDC.

Si voleu venir al sopar, poseu-vos en contacte amb Pep Gaspar (610 442 078), Marta Barceló (649 745 246), o amb qualsevol altra persona del Grup de suport.

LLIBERTAT PRESES I PRESOS POLÍTICS!

IMG_4538

Fotos: Ajuntament de Caldes, @nuriacarne i @gpermanyer

Enllaç a la notícia de la web de l’Ajutament de Caldes de Montbui

www.caldesdemontbui.cat

OG_CARTELL SOPAR GROC MEDALLAXARXES-SOPAR-GROC-MEDALLA


EL GROC ENS FA LLIURES. CALDES PER LES LLIBERTATS

7 JUN 2018
El proper cap de setmana del 15, 16 i 17 de juny la Coordinadora Caldes per les llibertats –que agrupa diferents col·lectius de Caldes–, estem organitzant un cap de setmana groc en defensa de totes les llibertats, començant per la dels presos politics i els exiliats, fins a la dels represaliats per les clavagueres de l’Estat, passant per la llibertat d’expressió i tantes d’altres! Ben aviat es farà pública la programació de les activitats.

CARTELL_CALDES_PER_LES_LLIBERTATS


EL RETROBAMENT, UN DIA MOLT ESPECIAL I EMOTIU

16 DES 2017
Avui ha estat un dia molt especial: el Raül, en llibertat provisional –però en llibertat!– ha vingut a Caldes i ens hem pogut retrobar, abraçar i parlar. Ha estat una trobada breu, però intensa i molt emotiva. I ho ha estat molt més perquè ha vingut amb tota la família, pares, dona i fills.

Però la feina no s’ha acabat. Ens en queda molta per fer! Aquest 21D ha de guanyar la República com a primer pas per alliberar els presos polítics que encara tenim –Oriol, Quim i Jordis–, i per seguidament, alliberar el país sencer.

Som-hi!

3A9A74CB-DCE3-4028-960F-A474E25D58DB


LLIBERTAT PROVISIONAL

4 DES 2017
El dilluns dia 4, per fi, arriba la llibertat, encara que provisional i incompleta, perquè l’Oriol Junqueras, en Quim Forn i els Jordis continuen empresonats. Cal continuar la lluita!


VISITA DE LA DIANA

3 DES 2017
El diumenge 3 de desembre, coincidint amb la Fira de Nadal, la Diana –dona del Raül–, ens visita a la pardeta que compartim amb l’ANC. Esmorzem amb ella a l’esmorzar solidari organitzat per ERC i l’acompanyem a veure les plaques del carrer Raül Romeva.


DECLARACIÓ AL TRIBUNAL SUPREM

1 DES 2017
En Raül, el vicepresident Junqueras, els altres consellers i el Jordi tornen a declarar, ara davant del Tribunal Suprem. Sembla que la llibertat és aprop, però el jutge Llarena s’ho pren amb calma i diu que fins dilluns no comunicarà res.


LLAÇOS GROCS

30 NOV 2017
En el marc de l’actuació musical per la llibertat organitzat per l’ANC a la plaça de l’Àngel, el Grup de Suport omplim les baranes de la plaça de llaços grocs. El groc esdevé un clam per la llibertat dels presos polítics!


ALTAVA UNA PLACA!

25 NOV 2017
L’acte del dia 19 va ser tan carregat d’actes i emocions que no va haver temps per penjar la placa a l’inici del carrer per la banda de la plaça de l’església. Avui s’hi ha anat a penjar-la. El carrer de Font i Boet i de Raül Romeva ja té plaques a banda i banda!


CARRER DE RAÜL ROMEVA I RUEDA

19 NOV 2017
En Raül ja té un carrer a Caldes de Montbui. De fet, és el seu carrer! És el carrer on va passar la seva infància i juventut. Des del dia 19 de novembre, el carrer de Font i Boet té també el nom de carrer de Raül Romeva i Rueda, conseller legítim de la Generalitat, pres polític que ha viscut en aquest carrer, persona digna i compromesa amb Caldes i Catalunya. I aquest carrer portarà el seu nom fins a la seva llibertat i la de tots els presos polítics.

La descoberta de la placa va ser en el marc d’un acte festiu on hi van participar entitats de Caldes vinculades en certa manera a la persona del Raül, amb actuacions musicals i els parlaments d’en Pep Gaspar, en representació del Grup de Suport, en Jordi Romeva, pare del conseller, i l’Alclade Jordi Solé.


ACTE EN SUPORT A RAÜL ROMEVA

19 NOV 2017

Imprimir
Cartell de l’acte.


PANCARTES PER A LES ENTRADES DE CALDES

18 NOV 2017
Les entrades des de Granollers i des de Barcelona donen la benvinguda a Caldes reclamant la llibertat del Raül i dels altres presos polítics.


SAMARRETES GROGUES

14 NOV 2017
Es fan samarretes pensant en l’acte del proper dia 19 i per continuar recollint diners per a la caixa de resistència.

2017-11-19-PHOTO-00001201


MANIFESTACIÓ PER L’ALLIBERAMENT DELS PRESOS

11 NOV 2017
El Grup de Suport participa activament a la multitudinària manifestació del dia 11 de novembre per exigir l’alliberament dels presos polítics. Es vénen xapes, es recullen signatures i s’hi va amb pancartes pòpies.

IMG_9156.JPG


PANCARTA AL BALCÓ DE L’AJUNTAMENT

9 NOV 2017
Immediatament després de l’empresonament dels Jordis, l’Ajuntament de Caldes penja una pancarta de suport als presos polítics: #NoEsteuSols. Quan empresonen al Raül, el Grup de Suport i l’Ajuntament acordem penjar una pancarta més específica del Raül, però sense oblidar-nos de la resta de presos polítics.

IMG_9470


VAGA GENERAL, RECOLLIDA DE SIGNATURES I XAPES

8 NOV 2017
Durant la jornada de vaga general del 8 novembre es presenta el Grup de Suport a la concentració que es fa a la plaça de la Font del Lleó. Es llegeix el manifest, i es convida als assistents si signar-lo i comprar xapes en benefici a la caixa de resistència dels presos.


PANCARTA DE SUPORT I MANIFEST

5 NOV 2017
L’endemà mateix es confecciona una pancarta amb el lema Llibertat presos polítics que es penjar al pont de l’autopista AP7. Paral·lelament es redacta el manifest de suport per a una recollida de signatures. MANIFEST

2017-11-04-PHOTO-00000007.jpg


CONSTITUCIÓ DEL GRUP DE SUPORT

4 NOV 2017
El dissabte 4 de novembre, en una primera trobada a el El Centre – Ateneu Democràtic i Progressista es decideix constituir un grup de suport a la persona d’en Raül Romeva Rueda i a la seva família. El grup incial, format per persones del seu entorn quan vivia a Caldes, dóna a conèixer la iniciativa i obre el Grup a tothom que ho vulgui, trobant-se cada dimarts a 2/4 de 10 del vespre al mateix Centre.